Guide: Vælg den rette smartphone og det bedste abonnement til jobbet

Udvalget inden for smartphones til erhvervsbrug er enormt, både når det gælder selve mobilen, abonnementet og det medfølgende tilbehør. Vi guider dig, så du kan vælge rigtigt – uanset om du er sælger, konsulent eller murersvend.
Skal din arbejdsmobil kunne holde til en tur i mørtelspanden, og er du sikret mod, at cyberkriminelle tager dine data som gidsel, så du hverken kan få adgang til dine kundesystemer eller sende fakturaer? Det er blot nogle af de spørgsmål, som kan hjælpe dig med at finde den perfekte mobilløsning til lige netop dit erhverv. 

– Sortimentet inden for smartphones til erhvervsbrug er både bredt og dybt. Det samme gælder udvalget af tilbehør, abonnementer og sikkerhedsløsninger. Afhængigt af dit job kan der være stor forskel på, hvilke funktioner du skal prioritere højest, siger salgschef Casper Thodsen fra TDC Erhvervscenter Odense. 

Telefonen skal passe til din arbejdsdag
– Vi starter altid med at spørge ind til din branche, og hvilket miljø telefonen skal bruges i. Din jobtitel afslører meget om, hvilken smartphone der passer bedst til dig, siger Casper Thodsen.

Tips:

 • Er du i byggebranchen, så har vi både smartphones og almindelige mobiltelefoner, der er certificeret for høj holdbarhed i vores håndværkerhjørne.

 • Batterilevetid er ekstra vigtigt, hvis du bevæger dig meget, for eksempel på et gartneri. En løsning kan være et sleeve med ekstra batteri, en turbocharger eller en trådløs oplader, hvor telefonen lader op, så snart den er inden for rækkevidde.

 • Kommer du rundt i landet, for eksempel som sælger, servicetekniker eller chauffør? Så bør du vælge en smartphone med en god antenne og en udbyder med et veludbygget netværk, også når du bevæger dig væk fra de større byer.
Få styr på sikkerheden
– Uden de rette sikkerhedsforanstaltninger kan din smartphone udgøre en kritisk sårbarhed, der kan koste hele virksomheden dyrt. Især mindre virksomheder er udsatte over for hacking og ransomware, der kan lamme forretningen totalt, siger Casper Thodsen.

Tips:

 • En mobil enhed skal sikres på samme måde som en computer med anti-virus, adgangskode og sikring mod inficerede mails og wi-fi. 

 • Kritiske data kan sikres ved hjælp af et MDM-system (Mobile Device Management), der kan lukke telefonen ned på afstand, hvis den bliver stjålet eller tabt. 

 • Den nye TDC Erhverv Works mobilpakke inkluderer både en sikkerheds-app og mulighed for sikker VPN 
Er dit abonnement top-tunet?
– Når du har fundet den rette smartphone, skal du naturligvis også have et abonnement, der gør arbejdet til en leg. Du har ikke meget glæde af en fantastisk smartphone, hvis du for eksempel ikke kan bruge den ordentligt på forretningsrejse eller hurtigt løber tør for data, siger Casper Thodsen. 

Tips:

 • Er du ofte i udlandet? Så sørg for at få rådgivning om hvilken mobilpakke med inkluderet roaming der passer bedst.

 • Hvem kan tage over, når du er optaget? Den nye mobilpakke til professionelle, TDC Erhverv Works, har en personlig assistent-app, der gør det nemt at viderestille opkald til ledige kolleger.

 • TDC Group’s mobilnetværk er flere år i træk blevet kåret som ’bedst i test’ i hele Danmark af flere analyseinstitutter, og vi udbygger hele tiden netværket, så det også er fremtidssikret.
Er din smartphone en god samarbejdspartner?  
– I dag er der rigtig gode muligheder for at tilgå forskellige eksterne systemer, for eksempel kunde-databaser og forskellige cloud-tjenester, via din smartphone, uanset hvilken model og hvilket operativsystem du foretrækker, siger Casper Thodsen.

Tips:

 • Skal din smartphone kunne fungere sammen med interne eller eksterne systemer i din virksomhed? Så husk at tjekke, at den er kompatibel. 

 • Mange enheder har Office 365 eller lignende systemer præinstalleret og er klar til skyen.  
Gå aldrig ned på udstyret
– Der findes et hav af tilbehør til de fleste mobile enheder, lige fra trådløse headset, covers, ekstra batteripakker og panserglas. Men vær forsigtig, for kvaliteten svinger meget, siger Casper Thodsen. 

Tips:

 • Det nytter ikke noget, at dit cover er både smart og sjovt at se på, hvis det skærer op til 80% af nethastigheden. Vær kritisk over for billigt og uoriginalt tilbehør. 

 • Hvis dit headset forvrænger lyden, kan du vælge en model med støjdæmpning.
   
 • Skriver du meget, så overvej et cover med indbygget dansk tastatur.

 • Panserglas kan forlænge den gennemsnitlige levetid af telefonen med flere måneder. Og det kan monteres inden levering.  
Vælg den rigtige smartphone hos TDC Erhvervscenter

Skrevet af Birgitte Frausing