Netværksbaserede nøglebokse giver al magt tilbage til kunderne

Ved hjælp af Alarmnet kan sikringsvirksomheden Birepo installere nøglebokse, der både giver kunderne maksimal frihed og maksimal tryghed. Birepo forklarer her hvorfor og hvordan.
Anika Lüdeke Dueholm

Anika Dueholm

22. december 2015

Først en kort historisk opsummering med tilhørende fakta.

Sikring ved hjælp af nøgleboksteknologi er ikke en ny opfindelse. For ca. 20-30 år siden brugte man også nøglebokse til at give en vagt eller et beredskab hurtig adgang til en bygning, så de kunne redde liv, lemmer og inventar ved eksempelvis en brandulykke.

Sikring ved hjælp af nøglebokse er heller ikke avanceret teknologi. De skal hjælpe med at minimere den menneskelige faktor, så man undgår, at én person får ansvaret for mange nøgler til mange lokationer. For når mennesker laver fejl og eksempelvis mister en systemnøgle, kan man risikere at skulle foretage en helt ny nøgleboksinstallation, og den slags ender som regel med en stor regning.

Vælg din egen åbningsform
Når Gert Petersen fra den danske sikringsvirksomhed Birepo alligevel hævder, at de angriber nøgleboksproblematikken på en ny måde, så hænger det sammen med den første generation af produkter, de lancerede på markedet i 2005.

“Dengang lavede vi en nøgleboks, som kombinerede mekanik og elektronisk intelligens på alle niveauer. Det betyder, at kunden kan sikre adgang til sin bygning med det elektroniske åbningssystem, de ønsker. Ikke det åbningssystem, leverandøren traditionelt har dikteret. Det var en helt ny tilgang.”


Vælg den bedste mand til opgaven
Tidligere har forholdet mellem kunde og leverandør været præget af, at når først kunden havde valgt nøglebokssystem, kontrolcentral og vagtservice, så var de låst fast i dette setup. Det betød, at et skifte – af en eller flere komponenter i sikringsberedskabet – kunne have både bygningsmæssige, juridiske og økonomiske komplikationer.

“Ved at gøre nøgleboksteknologien intelligent har vi givet al magten tilbage til kunderne. De kan frit vælge adgangsåbning, og de kan altid hyre den bedste mand til opgaven og selv definere kravene i leverancen,” siger Gert Petersen.


Det mobile Alarmnet
En central del i Birepos leverandøruafhængige tilgang til sikring er TDCs transmissionssystem Alarmnet.

“Med Alarmnet er de elektroniske nøglebokse netværksbaserede. Det vil sige, at kunden kan vælge et kontrolsystem, hvor vægteren kun kan få adgang til nøgleboksen, når kontrolcentralen har givet tilladelse. Det betyder, at der altid er styr på, hvem der har adgang, og hvornår der er adgang. Og det betyder også, at vi har elimineret den menneskelige faktor, så kunderne aldrig mere skal bekymre sig om at have herreløse nøgler i omløb,” siger Gert Petersen.

Han forklarer, at TDC Alarmnet for nylig blev gjort mobilt, så virksomheder nu også kan få stillet en mobil version af Alarmnet til rådighed med en krypteret linje og samme garanti for sikkerheden. Tilsvarende er alle Birepos nøglebokse blevet godkendt efter de nye regler, der træder i kraft per 1. januar 2016, hvilket stemmer overens med sikringsniveauet fra TDC Alarmnet.


Ønsket om valgfrihed
Birepo hjælper en lang række små og store virksomheder samt offentlige instanser med sikringsopgaver. Èn af disse virksomheder er en spiller i den internationale medicinalbranche.

Gert Pedersen

...kunden kan vælge et kontrolsystem, hvor vægteren kun kan få adgang til nøgleboksen, når kontrolcentralen har givet tilladelse. Det betyder, at der altid er styr på, hvem der har adgang, og hvornår der er adgang.

“Virksomheden kom fra en sikringsløsning, der med årene var blevet forældet og uoverskuelig. De havde forskellige nøglebokse til forskellige funktioner – herunder en række gamle nøglebokse, som ikke længere tjente noget formål, men som blot gjorde dem mere sårbare for utilsigtet adgang,” siger Gert Petersen.

“Derfor ønskede man en sikringsløsning, der hang sammen på tværs af virksomhedens mange lokationer nationalt og internationalt. Den vision hjalp vi dem med at indfri. De har i dag et miks af forskellige leverandører, som de til enhver tid kan skifte ud – uden at det koster penge eller tid til nye installationer. Alle nøglebokse er netværksbaserede og kan flyttes inden for få timer,” slutter Gert Petersen.
TDC Alarmnet
TDC Alarmnet er et døgnovervåget transmissionssystem. Hvert andet sekund sender TDC Alarmnet en test og spørger, om der er forbindelse fra sikringsanlægget til kontrolcenteret. Det giver 43.000 testsignaler i døgnet, hvilket gør TDC Alarmnet til det bedst overvågede transmissionssystem i Danmark