Certificerede medarbejdere er it-branchens svar på autoriserede mekanikere

It-sikkerhed er i dag så vigtigt et område i al virksomhedsdrift, at rådgivning om og designet af en fremtidssikret løsningsarkitektur kræver specialistkompetencer. TDC Sikkerhed er én af de sikkerhedsleverandører i det danske marked, der har flest og højst certificerede medarbejdere og dermed også de stærkeste specialistkompetencer. Det er der flere årsager til, forklarer direktøren for TDC Sikkerhed.
Malene Amini

Malene Amini

7. juli 2016

Udviklingen inden for it-sikkerhed har været ligeså enkel, som den har været skræmmende. De it-kriminelle er blevet dygtigere, de er blevet flere, og de er i stigende grad motiveret af meget mere end blot økonomisk vinding. 

Som et modsvar til denne udvikling har it-sikkerhedsbranchen reageret ved at producere løsninger, der er steget i kompleksitet, så de kan dæmme op for angrebene. Det har gjort håndteringen af it-sikkerhed til en specialistopgave.

Specialistkompetencer efterspørges

Når sikkerhedsproducenter såsom Cisco og Check Point certificerer partnere i anvendelsen af deres løsninger, er det netop et udtryk for, at den enkelte konsulent har erhvervet sig en række specialistkompetencer. Den egenskab bliver i stigende grad efterspurgt, fortæller direktøren i TDC Sikkerhed, Carsten Hvid Challet.

Carsten Hvid Challet

Vores kunder vil have højt kvalificerede sikkerhedsfolk til at arbejde med deres it-sikkerhed. Ligesom på alle andre niveauer i deres virksomhed, ved de godt, at det er dyrt at træffe det forkerte valg. Det gælder også indenfor it-sikkerhed, hvor en forkert beslutning eksempelvis kan betyde, at man må lave sikkerhedsarkitekturen helt om efter kort tid

Eksperter lærer fra eksperter

TDC Sikkerhed har en klar strategi om at ansætte markedets dygtigste it-sikkerhedsspecialister. Og Carsten Hvid Challet ved godt, hvad han skal lokke med for at tiltrække dem.

“Ligesom andre specialister vil eksperter gerne arbejde sammen med andre eksperter. De lærer fra hinanden og kan sammen både udvikle egne kompetencer og løfte hele organisationens faglige niveau,” siger han.

“Derudover er det også sjovest at arbejde i markedets nyeste teknologier og være med til at implementere dem i nogle af landets største virksomheder. Det er bare en anden opgave end at arbejde med to-tre år gamle løsninger.”

Certificeringer et kvalitetsstempel

For nylig opnåede en TDC Sikkerhed-medarbejder som den første i landet en såkaldt Fire Jumper-certificering indenfor Ciscos sikkerhedsteknologier – og flere er på vej. Derudover har TDC Sikkerhed som de eneste i Danmark status som “Cisco Master Security Partner”. Begge titler er et udtryk for, at konsulenterne i TDC Sikkerhed er i stand til at arbejde med og rådgive om Ciscos teknologier på et meget højt niveau.

“Der er mange virksomheder, der udelukkende vælger at basere deres forsvar på sikkerhedsløsninger fra én leverandør. Eksempelvis Cisco. Der har det stor værdi for dem, at de kan få rådgivning fra en konsulent, der ved, hvordan Ciscos sikkerhedsprodukter snakker sammen, hvordan løsningerne komplementerer hinanden, og hvad der i øvrigt er på vej om 6 og 12 måneder,” siger Carsten Hvid Challet og afslutter:

“Fire Jumper-certificeringen og de mange andre certificeringer er et kvalitetsstempel. Det er ligesom, når man kører sin bil på værkstedet. Der har man også mest ro i maven, hvis man kører den hen på et autoriseret værksted. Man ved, at mekanikerne er eksperter i lige præcis din bil.”

Læs mere om Cisco Fire Jumper.