Sådan motiverer du dine medarbejdere til at bruge TDC Erhverv Teams

Samarbejdsværktøjer er helt uundværlige i moderne virksomheder, og løsninger som TDC Erhverv Teams kan løfte samarbejdet til et helt nyt niveau. Det sparer tid og gør medarbejdernes hverdag og arbejde nemmere og mere flydende. Men hvordan motiverer man sine medarbejdere til at ændre deres it-vaner og hoppe med om bord?
Det kan være uoverskueligt at implementere nye softwareløsninger i virksomheden, for hvordan får man sine medarbejdere til at gøre noget, de slet ikke er vant til? Måske I før har prøvet at implementere ny software - og revet hårene ud af hovedet på jer selv af bare frustration over, at medarbejderne slet ikke tog så godt imod det, som I måske havde håbet. 

Så hvordan får du succes med at motivere dine medarbejdere til at bruge TDC Erhverv Teams?


Derfor tager dine medarbejdere ikke imod nye it-løsninger med åbne arme

It er som så meget andet en vane. Og hvis der er noget, der er svært at ændre - så er det vaner. Vi har allesammen en fast rutine - også når det kommer til it, enheder og software. Så når vi skal ændre på de rutiner, kræver det tid og energi, for at vi kan omstille os. Og den naturlige reaktion? Modstand. 

Med mindre man altså formår at skabe det rette fundament, der motiverer ens medarbejdere og gør dem klar på forandringer. Det handler nemlig om mere og andet end, at ens medarbejdere skal lære noget nyt. 

Sådan får du succes med at implementere TDC Erhverv Teams

Mange virksomheder kommer til at fokusere på egenskaber og features, når de skal introducere ny software for deres medarbejdere. De bruger simpelthen for meget krudt på at lære dem, hvordan de benytter sig af it’en. 

Og så glemmer de alt om udbyttet, og hvorfor man bruger det. For når man fokuserer på at lære dem nye funktioner, glemmer man at fokusere på, hvad den enkelte medarbejder kan vinde ved skiftet. 

En succesfuld implementering af ny software handler ikke bare om at lære nyt - det handler om at skabe motivation hos sine medarbejdere. 

4 konkrete tips til at motivere dine medarbejdere til at bruge TDC Erhverv Teams

 1. Vis dine medarbejdere, hvilken forskel TDC Erhverv Teams kan gøre i deres hverdag
  Det er essentielt, at dine medarbejdere forstår, hvordan deres hverdag kan gøres nemmere med TDC Erhverv Teams. Vis dem, hvordan du selv sparer tid på mails, møder, opkald, kommunikation mm., fordi det hele er samlet ét sted. Vær ikke bange for at bruge dig selv eller andre ansatte som ambassadører - der er altid nogen, der skal gå forrest. Hvis I formår at vise, hvor fedt det egentlig er, skal resten af medarbejderne nok følge efter. 

  Hold fokus på, hvordan det kan gøre hverdagen nemmere og sjovere for dem. Hvis de kan se, hvad deres udbytte ved skiftet er, vil de være langt mere motiverede for at implementere det i deres arbejdsgang. 

 2. Brug konkurrencer, lege og andet, der gør overgangen lidt sjovere
  Alt bliver hurtigt lidt sjovere, når der er lege og konkurrencer involveret. Og noget så simpelt som en konkurrence kan gøre alverden til forskel for dine medarbejderes motivation og omstillingsparathed. Det behøver hverken at være dyrt eller besværligt at skabe motivation for at bruge ny software som TDC Erhverv Teams. 

  Lege og konkurrencer er med til at give medarbejderne et positivt indtryk af Teams - og når man gør det til en leg eller konkurrence, kan man lære, mens man har det sjovt.

 3. Sæt tid af til det, og sørg for at inddrage dine medarbejdere tidligt i processen
  Du kan godt købe alle dine julegaver den 23. december… Hvis du altså er indforstået med massive angstanfald og at glemme halvdelen af gaverne. Det samme gælder, når I skal introducere nye værktøjer såsom TDC Erhverv Teams. Det bliver ikke nogen succes, hvis du gør det fra den ene dag til den anden - i stedet skal du sætte tid af til det.

  Med løsninger som TDC Erhverv Teams er den tid, I investerer, noget, som I sagtens kan hente hjem på den lange bane. Når først det kører, kan I nemlig sætte turbo på jeres produktivitet og spare tid og energi på kommunikation hver eneste dag. 

 4. Start i det små - og gerne med det, de kender
  Hvis man står overfor noget helt nyt, kan det være svært at vide, hvor man skal begynde. Giv medarbejderne en stille og rolig start - og begynd med noget, de allerede kender. Det kan eksempelvis være at starte med filhåndtering og at flytte dokumenter til de forskellige arbejdsgrupper i Teams. 

Efterhånden som medarbejderne bliver mere og mere trygge ved at bruge TDC Erhverv Teams, kan I tilføje flere og flere funktioner. 

Medarbejderne fanger hurtigt essensen af det intuitive TDC Erhverv Teams

At få medarbejderne til at bruge TDC Erhverv Teams behøver ikke at være nogen uoverkommelig opgave. Følger I de ovenstående råd, er I allerede godt på vej. 

TDC Erhverv Teams er et intuitivt program, og hvis man har bare en smule erfaring med resten af Office-pakken, vil det falde medarbejderne helt naturligt at bruge Teams. 

Før I ved af det, er TDC Erhverv Teams virksomhedens nye, naturlige omdrejningspunkt.