Fremtidssikret HP-løsning forbinder Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune havde brug for en netværksmæssig opgradering for at sikre stabilt og hurtigt internet på tværs af skoler, pasningstilbud og plejecentre. Med en intelligent HP-løsning er kommunens institutioner nu både forbundet og fremtidssikret.
Anika Lüdeke Dueholm

Anika Dueholm

3. juni 2014

Der stilles store krav til den digitale infrastruktur i landets kommuner – både fra myndigheder og fra borgere. Blandt andet er stabil, trådløs internetadgang en af grundpillerne i den digitale strategi for it i folkeskolen. Også i børnehaver og vuggestuer spiller digital indlæring en stadig større rolle. De demografiske udfordringer på ældre- og plejeområdet skal ligeledes imødegås med telemedicinske løsninger.

– Vi oplever et stigende behov på ældre- og genoptrænings-området i takt med de større digitale forpligtigelser og ønsker fra borgerne. Vi har for eksempel borgere på plejecentre, der er til genoptræning og skal se online-videoer af de øvelser, de skal lave, fortæller it- og digitaliseringschef i Fredensborg Kommune Thomas Fænø.

God løsning til god pris
Den eksisterende netværksløsning kunne nogenlunde dække folkeskolerne i Fredensborg Kommune, men Thomas Fænø så gerne, at alle kommunens institutioner tog et solidt skridt ind i den digitale tidsalder. Han sendte derfor opgaven i EU-udbud, og her var det TDC, der leverede den – for Fredensborg Kommune – bedste kombination af en fremtidssikret netværksløsning og en god pris.

– Det var vigtigt for mig, at det ikke bare blev en lappeløsning, men en løsning, der rent faktisk kunne imødekomme vores udfordringer nu og de næste mange år. Samtidig er det jo borgernes penge, vi bruger, så det er ikke helt uvæsentligt, at TDC gav os en fornuftig pris, siger Thomas Fænø om baggrunden for valget.

Gearet til samfundets krav
Fredensborg Kommune har nu fået et nyt komplet LAN, der med 66 switche forbinder alle kommunens institutioner. Det er en ny HP-teknologi, der ligger til grund for løsningen, og det betyder blandt andet et ensartet og hurtigt netværk, der kan imødekomme kommunens behov mange år frem.

– Med den her løsning er Fredensborg Kommune gearet til både borgernes og samfundets krav til trådløs dataadgang, videokommunikation og sikkerhed, siger Thomas Fænø.
Virtuel forsimpling
Løsningen giver desuden mulighed for at gøre brug af HP’s IRF-teknologi (Intelligent Resilient Framework). Det betyder – groft sagt – at grupper af switche kan samles i én virtuel switch, og derved forsimples administrationen af netværket.
Fredensborg Kommune har fået en HP-løsning, der består af:

  • LAN med 10Gb backbone

  • 66 switche

  • PoE (Power over Ethernet) til alle porte i access-laget – PoE leverer strøm over ethernet-kabler til for eksempel ip-telefoner

  • Mulighed for at gøre brug af HP’s IRF-teknologi (Intelligent Resilient Framework) – IRF letter administrationen af store netværk ved hjælp af virtualisering