TDC vil fortsat være bedst

Selvom Teknologisk Institut lige har målt TDCs netværk til at være Danmarks bedste, så stopper arbejdet ikke her. Et netværk skal plejes og passes, så det følger med brugernes stigende krav. Her fortæller TDC, hvordan arbejdskalenderen for resten af 2015 ser ud.
Ditte Due Mortensen

Ditte Due Mortensen

8. april 2015

I en sammenlignende analyse mellem TDCs, Telenors, Telias og 3’s netværk konstaterede Teknologisk Institut for nylig, at TDCs netværk var Danmarks bedste. Men et netværk er ikke en statisk størrelse. Det kræver løbende vedligeholdelse at fastholde førerpositionen, siger Peder Tudborg Eriksen, Customer Experience Manager i TDC.

“Vi skal hele tiden forbedre vores netværk, så det også i fremtiden kan leve op til kundernes forventninger. Den ambition fortsætter med at sætte kursen for vores arbejde i resten af 2015, hvor vi eksempelvis udvider med 110 nye sites.”

“Inden sommer lancerer vi også en helt ny teknologi, som hedder Carrier Aggregation. Det fordobler den hastighed, vi kan tilbyde i byområder fra teoretisk 150Mbps til 300Mbps. Vi tester i øjeblikket også såkaldt VoLTE, der er tale på 4G-nettet, og forventer at være kommercielt klar senere i år,” siger Peder Tudborg Eriksen.

Mobil når og hvor som helst
Kravene til netværket stiger i takt med, at brugernes mobile anvendelsesmuligheder ikke bare bliver flere og flere, men også mere og mere netværkskrævende. Kombinationen af brugervenlige smartphones og tablets samt skræddersyede apps har længe dikteret en dagsorden, hvor det handler om at være mobil når som helst og hvor som helst.

“Mobilnetværket er ikke længere kun et supplement til det kablede netværk. For mange mennesker er den mobile adgang – både privat og i arbejdssammenhæng – i dag deres primære forbindelse. Den udvikling vil fortsætte,” siger Peder Tudborg Eriksen.

Garanti for Danmarks bedste netværk
I 2013 indgik TDC en seksårig aftale med netværksproducenten Huawei om at levere udstyr og drift af TDCs mobile netværk. Det specielle ved aftalen var, at den indeholdt en relativ klausul om, at TDCs netværk skulle være Danmarks bedste.

“Det vil sige, at TDC-kunder er garanteret Danmarks bedste netværk i de næste fem år. For det er vi garanteret,” siger Peder Tudborg Eriksen og forklarer, at TDC og Huawei to gange om året foretager målinger af netværket. Hvis ikke det er bedre end konkurrenternes, er Huawei forpligtet til at opgradere netværket, indtil det igen performer bedst i markedet.

Krav om at dække Udkantsdanmark med 4G
Tilbage i 2012 udbød Erhvervsstyrelsen en auktion over de dengang nye 4G-licenser. TDC købte fire ud af fem licenser til en værdi af i alt 628 mio. kroner. Helt præcist købte TDC 20 Mhz 4G-licenser i 800 Mhz-båndet.

Erhvervsstyrelsens auktion over 800 MHz-båndet indeholdt samtidig et krav om 99,8 pct. 4G-dækning i 207 specifikke postnumre – typisk i det såkaldte Udkantsdanmark – inden udgangen af 2015.

“Som Teknologisk Instituts undersøgelse netop har dokumenteret, har vi i dag opnået 99,5 pct. 4G-dækning på tværs af hele Danmark, så vi er godt på vej,” siger Peder Tudborg Eriksen. “Men det betyder selvfølgelig også, at der er en lille rest, som stadig ikke har 4G-dækning. Uden at kunne blive specifik vil jeg godt sige, at vi arbejder hårdt over hele landet, så vi kan give så mange som muligt 4G-dækning.”

Målings-app
Om kort tid lanceres app’en TDC NetPerform, som kan måle kvaliteten af en brugers netværksforbindelse på vedkommendes aktuelle lokation. Så snart man har downloadet app’en, skal man bare klikke på et ikon, og så melder app’en automatisk den mobile netværkshastighed ind.

“Vi tager vores 4G-forpligtelse over for Erhvervsstyrelsen meget alvorligt, fordi det jo i virkeligheden er en forpligtelse over for alle danskere, som uanset geografi skal have gode mobile brugeroplevelser. Med den nye app får vi et bedre overblik over, hvor vi skal sætte ind først. Derfor har brugernes information meget stor værdi for os,” slutter Peder Tudborg Eriksen.

TDC NetPerform fås både til Android og iOS og kan bruges på tværs af alle teleoperatører. Man behøver altså ikke være TDC-kunde for at indsende data.