TDC-app måler brugerens netværkshastighed og dækning

Som et led i ambitionen om løbende at forbedre Danmarks bedste netværk, har TDC netop lanceret app’en TDC NetPerform..
Ditte Due Mortensen

Ditte Due Mortensen

20. april 2015

Hent app'en til iOS her: http://go.tdc.dk/netperformios
Hent app'en til Android her: http://go.tdc.dk/netperform

Da TDCs netværk for nylig blev kåret til Danmarks bedste, gjorde TDC det samtidig klart, at arbejdet ikke stoppede der. Mobilnetværket er en dynamisk størrelse, der behøver konstant vedligeholdelse.

Derfor har TDC netop lanceret app’en TDC NetPerform, som kan måle kvaliteten af en netværksforbindelse på brugerens aktuelle lokation.

“Vores målebiler monitorerer løbende TDCs netværk og foretager fejlrettelser. Men med TDC NetPerform udstyrer vi tusindvis af brugere med et værktøj, der kommer ud i alle afkroge af Danmark. Det betyder, at vi nu får målinger, som vi ikke ellers ville have fået. Det har meget stor værdi for vores fremtidige arbejde,” siger Produkt Manager i TDC, Leif Hvitved.

Frivillig og anonym dataindsendelse
TDC NetPerform fås både til Android og iOS og kan bruges på tværs af alle teleoperatører. Når man har hentet app’en i Google Play Store eller Apples App Store, aktiverer man app’en, og så sendes forbrugsdata automatisk retur til TDC.

“Vi vil gerne understrege, at man forbliver anonym, når man anvender TDC NetPerform. Vi kan ikke se, hvem der sender hvad. Ligesom vi udelukkende anvender data til at forbedre kvaliteten af vores netværk og ikke til kommercielle formål,” siger Leif Hvitved.

Hjælp med at forbedre netværket
Han forklarer, at tilsvarende apps er lanceret i andre lande med stor succes. Også selvom der ikke er nogen direkte gevinst forbundet med at hente app’en som bruger.

“Man kan blandt andet lave en speedtest, men derudover handler det udelukkende om at hjælpe os med at forbedre vores netværk,” siger Leif Hvitved.

“Der kan dog være noget tilfredsstillende i at rapportere dårlig dækning eller nedsat hastighed på en specifik lokation. For så ved man, at det i det mindste er blevet registreret. Og hvis mange brugere laver den samme registrering på præcis samme sted, vil den pågældende lokation helt naturligt blive vurderet i TDCs system.”

Prioriteret indsats
Som Leif Hvitved understreger, er indsendelse af forbrugsdata dog ikke ens betydende med, at TDC straks rykker ud til et område med eksempelvis dårlig dækning.

“Der er mange faktorer, der spiller ind i driften af et netværk. Nogle steder er det svært, hvis ikke umuligt at sætte en mobilmast op. Andre steder gør forhold som eksempelvis meget energirigtige bygninger og miljøhensyn det vanskeligt at opnå den ønskede netværkskvalitet,” siger Leif Hvitved.

Han tilføjer, at brugernes indmeldinger blandt andet skal bidrage til den fortsatte udbygning af netværket. I den forbindelse opfører TDC ca. 100 nye mobilmaster i 2015, som primært skal dække nye industri- og boligområder.

App’en er et værdifuldt redskab
“Vi er meget spændte på at aktivere en helt ny frivillig mobilstyrke blandt danskerne med TDC NetPerform. For os er app’en ikke bare en gimmick. Det er rent faktisk et værdifuldt redskab, der på en meget direkte måde hjælper os med at forbedre kundeoplevelsen på vores netværk,” slutter Leif Hvitved.

TDC håber på at få 10.000 til at bruge TDC NetPerform ved udgangen af 2015.
Det påvirker din netværksforbindelse

 • Antal brugere
  Alle brugere deler kapaciteten. Mange brugere på samme mast vil påvirke din hastighed

 • Afstand til mast
  Jo tættere du er på masten, jo hurtigere vil du opleve forbindelsen

 • Omgivelser
  Hvis signalet går gennem træer eller bygninger, inden det når dig, kan det påvirke hastigheden

 • Mobiltelefon og cover
  Antennekvaliteten varierer fra model til model. Et cover kan også påvirke dækningen