Smukfest: Deltagerne skaber fremtidens mobildækning

TDC Group står fuldstændig klar med massiv mobildækning på årets Smukfest – men følger også mobildata fra festivalens frivillige medarbejderes telefoner time for time for at få indblik i hvordan de oplever dækningen.
Ditte Due Mortensen

Ditte Due Mortensen

2. august 2016

Festivaltid er lig med deling af fede koncertoplevelser og skøre øjeblikke med vennerne. Smukfest er ingen undtagelse, men de smukke omgivelser med kuperede skovterræn med masser af høje træer gør, at festen i Bøgeskoven er lidt af en hovedpine for teleselskaberne.

70 % ekstra kapacitet

- Når vi skal sikre, at de 50.000 festivalgæster kan sende sms’er til vennerne, ringe hjem til kæresten og dele billeder på Facebook og Instagram midt inde i en skov, er det vigtigt at planlægningen af dækningen er i top. Af samme grund sørger vi for op mod 70 % ekstra kapacitet i år, så vi får god dækning både på festivalpladsen og campingområderne, fortæller underdirektør for mobil Jesper Oldenburg.

Snablen i data 

Trods formidabel forberedelse op til Smukfest har TDC Group som noget nyt i år allieret sig med festivalens frivillige og fået mulighed for at køre en udvidet udgave af TDC NetPerform på deres telefon.

De udvalgte brugere vil eksempelvis kunne følge hvilken hastighed de får, hvis de uploader et billede til Instagram under Rihanna koncerten onsdag aften på Bøgescenen, eller vælger at streame en serie på Netflix i teltet om formiddagen.


- Det er et helt unikt samarbejde vi har fået med Smukfest. Vi indsamler data fra mobilmasterne, om hvordan mobilnettet performer, men det er altid gennemsnitsværdier vi får. Med panelet her får vi time for time, og på specifikke GPS koordinater, den enkelte brugers netværksoplevelse under festivalen. Det åbner helt nye muligheder og betyder, at vi kan optimere mobilnettet yderligere, så det passer til det mobilflow der er under festivallen, uddyber Jesper.

En gruppe af festivallens frivillige vil have den udvidede TDC NetPerform installeret som app. App’en gør TDC Group i stand til at give den bedste kundeoplevelse på Smuk Fest, andre større events og begivenheder, samt optimere mobilnettet i det daglige. Alle data er fuldt anonymiseret og indholdet kan ikke ses. Deltagerne bidrager alene med viden omkring bruger- og netværksoplevelsen.

TDC NetPerform - gratis app der hjælper os med at forbedre brugeroplevelsen
 
Du kan også hjælpe os med at forbedre brugeroplevelsen på vores mobilnet. Hent app'en til din iPhone eller Androidtelefon.
 
> Hent til iPhone     > Hent til Adroid