Smider du penge væk på it?

Ny server, softwarelicenser, kostbar it-infrastruktur … Specielt for nystartede og små firmaer kan it være kostbart. Hvorfor ikke gøre som de store og vælge it-hosting?
Anika Lüdeke Dueholm

Anika Lüdeke Dueholm

7. oktober 2014

Tidligere var det de store virksomheder, der benyttede sig af komplekse løsninger til hosting, men i dag er situationen en helt anden. Hosting er blevet langt mere enkelt at overskue, og selv nystartede og små firmaer kan med fordel lægge deres it-drift ud til hostingspecialister og få del i de samme fordele som de store.

Vi har talt med Michael Madsen fra TDC Hosting, som er salgsansvarlig for mindre og mellemstore virksomheder. Han kan fortælle mere om, hvilke fordele der kan være forbundet med at vælge hosting i stedet for selv at investere i it.

Michael Madsen

Man kan ganske enkelt skrue op for sin it-løsning i stedet for at bøvle med store it-investeringer

"Den afgørende fordel er, at man kan vælge hostingløsninger lige fra opstarten og hele vejen igennem en vækstperiode og være sikker på, at man altid kun betaler for præcis den kapacitet man bruger," siger Michael Madsen og slår fast: "Hos TDC Hosting kan vi være med og støtte kunden på hele den rejse."

Det nystartede firma
"Når man starter et firma, så brænder man for sin forretning og ikke for it. Men man har alligevel brug for et domæne, en basishjemmeside og nogle forskellige services, måske en webshop. Er man ikke it-kyndig kan det koste alt for meget tid og energi at kontakte forskellige leverandører og gennemskue, hvad man skal sige ja og nej til. Og det koster naturligvis også tid at stå for det hele selv. Derfor har vi pakket løsningerne, klar til brug," forklarer Michael Madsen.

Den enkle tilgang har givet TDC Hosting en fremtrædende position blandt mindre virksomheder og iværksættere, fordi man kan skyde genvej og hurtigt komme i gang uden selv at skulle bruge tid på it-delen. I stedet kan man lade TDC Hosting håndtere servere, drift, vedligeholdelse og support af hjemmeside samt mail- og webhotel.

Firmaet med vokseværk
Når firmaet vokser, opstår der nye behov. Der skal måske oprettes nye it-arbejdspladser. Måske skal der foretages automatisk backup, og måske skal både programmer, data og backup lægges ud i skyen, så man kan tilgå tingene fra hvor som helst. Her kan det være en attraktiv løsning at vælge en mobil strategi hos TDC kombineret med hosting ude i skyen, hvis man vil undgå store investeringer.

Michael Madsen: "Man vælger bare de forskellige dele til som en slags byggeklodser, når kravene ændrer sig. Og man betaler aldrig for mere kapacitet eller for et større antal brugere, end man rent faktisk har behov.

Man kan ganske enkelt skrue op for sin it-løsning i stedet for at bøvle med store it-investeringer og derefter have mange penge bundet i hardware og software, som man dels ikke udnytter fuldt ud, og dels skal vedligeholde, servicere og opgradere."
Enkel vej til driftsfordele
Nu er det langt fra kun de små og mellemstore virksomheder, der er kunder hos TDC Hosting. Det er også nogle af Danmarks store virksomheder og koncerner, der stiller strenge krav til driftsikkerhed, oppetid, hastighed og support. De høje standarder kan de små firmaer få andel i ved at vælge hostingløsninger.

"Vi har gjort det meget simpelt at komme i gang med en enkel prisstruktur og en produktportefølje, som er let at overskue. Derudover har vi oprettet en hel afdeling kun for små og mellemstore firmaer, så man ikke bliver en lille brik hos en stor leverandør, men rent faktisk får de samme fordele og den samme driftsikkerhed som de største virksomheder, når man kommer ned i maskinrummet," slutter Michael Madsen fra TDC Hosting.
Cloud Desktop samler din it

Komplet it-løsning, der samler værktøjer som e-mail, fællesdrev, kalender, Office, økonomiprogram, backup og support i én pakke. Din virksomhed kan tilføje brugere efter behov uden at skulle investere mange penge i servere eller udstyr, mens vi tager ansvaret for sikkerhed og drift.