Se en datavisualisering af årets menneskevandring mod Folkemødet

Med 42 pct. af alle danske mobilkunder koblet op på deres netværk kan TDC Group visualisere, hvordan årets vandring fra Jylland, Fyn og Sjælland mod Bornholm forløb i dagene og timerne op til Folkemødets start.
Ditte Due Mortensen

Ditte Due Mortensen

17. juni 2016

I dette tilfælde er det mest for sjov: TDC Groups grafik viser, hvordan jyder, fynboer og sjællændere i store mængder valfartede mod Allinge på Bornholm, hvor Folkemødet bliver afholdt. Men der er rent faktisk mere værdiskabende perspektiver i at kunne tracke, hvordan mennesker, via deres mobilsignaler, fysisk bevæger sig over større afstande. Relevante myndigheder, personalet i en lufthavn eller de ansvarlige under en festival kan eksempelvis anvende akkumulerede mobildata til at forudse kødannelse eller farlige situationer, hvor mange mennesker er samlet på ét sted.

Med indsigt i de anonymiserede mobildata fra Folkemødet er TDC Group også i stand til at komme med et generelt signalement af den typiske Folkemødegæst. Vedkommende er
offentlig ansat, har en iPhone og er typisk på Bornholm i tre dage (fra torsdag til lørdag). Om søndagen er kun tre ud af 10 Folkemødegæster tilbage på øen.

Heatmap folkemødet

Heatmap folkemødet