Sæt Apple Watch på arbejde

Det går stærkt på app-fronten lige nu. Og det handler om både Big Data og apps til Apple Watch. Vi har bedt en ekspert om at pege på, hvad der er hot.
Ditte Due Mortensen

Ditte Due Mortensen

21. oktober 2015

De fleste af os er vanemennesker. Når vi får en ny smartphone eller en tablet, har vi en nysgerrig fase og henter masser af apps, men alt ofte lander vi på nogle enkelte, som vi vænner os til at bruge i det daglige. Men ifølge direktør Niklas Laugesen fra Napp.dk, som blandt andet udvikler apps, kan det betale sig at prøve noget nyt lige nu.

”Der kommer lige nu apps, der virkelig får det bedste ud af Big Data,” siger han. ”De trækker på data fra en lang række kilder, og det kommer der effektive og overraskende apps ud af, som kan være guld værd i arbejdsdagen. Jeg har prøvet at vælge de bedste ud og supplerer med nogle af klassikerne, som er uundværlige.”

Data direkte på dit håndled
Ud over de nye apps, der trækker på mange datakilder, peger Niklas Laugesen også på, at udviklerne har fået øjnene op for Apple Watch, der nu er lanceret på markedet. Trenden med de såkaldte wearables – det vil sige hardware man bærer på sig – åbner for nye, interessante muligheder, hvis man udvikler specifikt til det.

”Et godt eksempel er appen Trafik Alarm, der advarer om kødannelser, vejarbejde og fartkontrol – inklusive sjove advarsler indtalt af Ole Thestrup. Den har vi lige i Napp.dk udviklet til Apple Watch, så man får advarslerne direkte på sit håndled, når man er på vej til kundemødet. Det er sjovt og relevant,” fastslår Niklas Laugesen.

Hotte apps og evergreens
Med ekspertens hjælp har vi samlet en lang række apps, der kan bruges på jobbet til at gøre din dag mere effektiv og sjov inden for følgende kategorier:

  • Hotte nyheder
  • Stærke evergreens
  • På forretningsrejse
  • I dagligdagen
Vi har ikke skrevet platform ved hver enkelt app, da de fleste som minimum udkommer til iOS (Apple) og til Android (Google), ligesom flere og flere udkommer til Windows Phone. Find de nævnte apps til netop din platform på

  • iPhone: App Store
  • Android: Google Play
  • Windows: Windows Store
Hotte nyheder
Numerous

Lav et grid med dine vigtigste tal – aktiekurser, antal skridt/dag, dage til en event, salg – og se dem på overskuelige felter.

Moovit

Rejseplanen på global skala. Understøtter hundredvis af byer i verden og fås også med kobling til Apple Watch.

Digg

De vigtigste nyheder – nu også på Apple Watch. Samler de væsentligste nyheder og prioriterer dem i forhold til dine præferencer.

Plume Air Report


Overvågning af forurening – se forureningen time for time og planlæg, hvornår det er bedst at løbe eller gå en tur – kobling til Apple Watch.

Over

Kreative løsninger – lav en invitation eller en lille poster direkte fra din app. Sæt grafik og foto sammen på nye måder.

PAUSE

En mindfulness app til at nedbringe stress, baseret på Tai Chi. Når du har brug for en timeout i dagens pressede program.

Stærke evergreens
Dragon Dictation

Diktering af tekst. En brugervenlig app med stemmegenkendelse. Du dikterer og ser straks teksten i din mail eller besked.

Dropbox


Cloudfiler samlet ét sted. Den velkendte løsning, hvis du enkelt og hurtigt skal dele filer med andre eller selv skal have adgang fra alle platforme.

Officepakken

Den klassiske pakke med Word, PowerPoint og Excel. Fås nu også til iOS, så du kan bruge den på iPhone og iPad.

SignEasy

Underskriv dokumenter på farten – direkte på smartphone eller tablet. Med en enkel og overskuelig brugerflade.

Wunderlist

Har du brug for at holde styr på mange forskellige opgaver – jobmæssigt og privat – kan du bruge Wunderlist, der gør det nemt at organisere det hele.

Roboform / eWallet


To forskellige apps, der i princippet kan det samme: huske dine koder og passwords til de efterhånden mange steder, hvor du skal bruge dem.

LinkedIn

Facebook for erhvervslivet. Hold kontakten med dit erhvervsnetværk, opbyg dit eget CV, brug det til at profilere din virksomhed.

På forretningsrejse
DRiVR

Ja, den er ligetil: En app til taxakørsel. Book en bil, gem dine favoritter og meget, meget mere. Ideel at have ved hånden, når det skal gå stærkt.

UBER

En app og en mobil service, der har været meget omdiskuteret i medierne: Private kører dig på bestilling. På vej til at blive verdensomspændende.

Momondo

Enkel booking af fly, bil, hotel … plus pakkerejser og ferieboliger. Tjekker nettet og finder de billigste flybilletter på markedet.

Booking.com og Hotels.com

De to store bookingsites for hoteller i ind- og udland. Kan naturligvis bruges på både tablets og smartphones. Hent evt. dem begge og sammenlign priserne.

Yelp og TripAdvisor

Hoteller og restauranter, tips, anmeldelser og meget mere. Uundværlige i planlægningen af din næste forretnings- eller privatrejse.

I dagligdagen
EasyPark

Parkering med mobilen. Glem alt om rede penge og stress. Med EasyPark betaler du med mobilen og kan løbende forlænge perioden.

Trafik Alarm

Overvågning af kødannelse og fartfælder – på vej til Apple Watch. Prøv fx at bruge versionen med sjove advarsler indtalt af skuespiller Ole Thestrup.

Rescue Time

En Work/Life balance app, som registrerer din tid brugt på forskellige apps, så du kan optimere din tid og nå mere på jobbet og på hjemmefronten.

Evernote

Det er vigtigt at have styr på sine noter. Evernote er vel nok markedets bedste løsning til at synkronisere og organisere noter på tværs af platforme.

Pushover


Opsamler og organiserer push-notifikationer, så de kan tilgås i listeform fra en enkelt app. Send op til 7500 notifikationer gratis hver måned.