Øg sikkerheden og reducér tidsforbruget med Apple DEP

Det koster mange ressourcer, at skulle have fat i hver eneste ny enhed for at konfigurere den korrekt. Apple Device Enrollment Program gør opgaven let, for ved hjælp af programmet kan man færdigkonfigurere mobile Apple-enheder centralt, så de er klar, når brugeren tager dem op af æsken.
Ditte Due Mortensen

Ditte Due Mortensen

8. februar 2016

Mon ikke en del it-ansvarlige indimellem ønsker sig fire hænder og et døgn med 48 timer. For de skal ofte have fat i alle de nye, mobile enheder til virksomhedens medarbejdere, så enhederne ved udlevering er konfigureret korrekt og lever op til sikkerheds- og brugerkravene. Og det koster værdifuld tid hver gang.

Når enhederne først er taget i brug, kan man med en MDM-løsning – Mobile Device Management – holde styr på dem og sørge for, at de er både sikre og opdaterede. Helt problemfrit er det dog stadig ikke, da man hidtil har været afhængig af, at den enkelte bruger huskede at acceptere opsætningen.

Det laver Apple om på med Apple DEP – Apple Device Enrollment Program. Det er – som navnet siger – en løsning, der sætter hele udrulningen af mobile Apple enheder i system. Vel at mærke så gennemtænkt, at man kan konfigurere dem, så de er klar direkte ud af æsken. Fysisk håndtering er ikke længere nødvendig.

Jes Bo Hansen

Fysisk håndtering af enhederne er ikke længere nødvendig

En håndsrækning til organisationen
”Apple DEP er en håndsrækning til organisationer, der skal rulle et antal Apple-enheder ud, og som gerne vil både øge sikkerheden og reducere tidsforbruget,” siger Jes Bo Hansen, som er Senior Market Manager i TDC Erhverv. ”Det gør det til en oplagt mulighed for private og offentlige virksomheder, organisationer og ikke mindst uddannelsesinstitutioner.”

Hvis organisationen i forvejen har en MDM-løsning som fx TDC Secure Device Manager eller MobileIron og dermed har lagt administrationen af de mobile enheder i faste rammer, så kan Apple DEP problemfrit integreres med den, så man kan udnytte fordelene ved den enkle Apple-udrulning.

”Med Apple DEP står de it-ansvarlige for konfigurationen, for distributionen af apps og for den løbende administration. Den helt store fordel her er, at det kan ske centralt, så enheden er klar, når man tager den op af æsken og tænder for den første gang. Brugeren skal ikke foretage sig noget som helst ud over at gå i gang med at bruge enheden til sit arbejde,” forklarer Jes Bo Hansen.

En enkel proces – så er man i gang
Rent praktisk foregår det sådan, at din organisation skal tilmeldes til Apples DEP-ordning. Når tilmelding og administratorrettigheder er på plads, kan du rulle Apple-enheder ud, hvad enten de er købt direkte hos Apple eller fx via et TDC Erhvervscenter.

De nye enheder tildeler du derefter en MDM server via deres ordre- og serienummer. Det samme gælder administrationen af brugerprofiler, der også sker gennem din MDM-løsning. Når brugeren tænder sin Apple-enhed, starter den såkaldte Indstillingsassistent helt automatisk med at konfigurere enheden med de korrekte indstillinger.

Som Senior Market Manager Jes Bo Hansen formulerer det: ”Det er lettere for brugeren, mindre tidskrævende for de it-ansvarlige og langt mere sikkert for organisationen.”

Jes Bo Hansen

Enheden konfigureres automatisk med de korrekte indstillinger.

Sådan tager du det første skridt
Kontakt din account manager hos TDC Erhverv eller læg vejen forbi et TDC Erhvervscenter. Begge kan hjælpe dig videre, hvis du ønsker at få suppleret din MDM-løsning med Apple Device Enrollment Program, der gør det enklere, mere sikkert og langt hurtigere at rulle mobile Apple-enheder ud i organisationen.