Følger du mobilmoden?

Vi har taget pulsen på erhvervslivets mobilpræferencer. Der sker ting og sager med efterspørgslen på de dyreste telefoner. Og mange køber stadig ud fra gamle vaner. Læs med her, og få et indtryk af, hvor din egen telefon er i det mobile modebillede netop nu.
Ditte Due Mortensen

Ditte Due Mortensen

20. juni 2016

På 15 adresser landet over tager TDC Erhvervscentrene hver dag imod erhvervskunder, der skal bruge rådgivning om kommunikationsløsninger, tilbehør eller måske en ny mobil. Derfor er det et godt sted at starte, hvis man gerne vil have et indtryk af, hvad der sker lige nu på det professionelle mobilmarked.

Salgschef Casper Thodsen hos TDC Erhvervscenters centrale administration i Odense er en erfaren mand at gæste, og vi har bedt ham vurdere, hvor udviklingen for de mobile enheder peger hen netop nu.

”Lad os bare begynde med den evige krig mellem Apple og Android,” siger Casper og slår fast: ”Danmark har traditionelt været et rigtigt iPhone-land, når det gælder nye, dyre smartphones, og det er det til
dels stadigvæk. Men der sker lige nu to interessante ting: Dels har Samsung haft held til at lancere relativt kostbare Android-telefoner som for eksempel deres seneste Galaxy S7 Edge, og dels har blandt andet
Huawei lanceret nogle meget imponerende telefoner, der prismæssigt ligger under de to topbrands.”

Ifølge salgschefen vil denne udvikling sandsynligvis fortsætte, så stadigt flere vil betale toppris for noget, der ikke er en iPhone, mens toptelefonerne bliver truet ”bag fra” af kvalitetstelefoner i en mere beskeden prisramme.

Der er kommet kvalitetstelefoner i en betydeligt lavere prisramme.

Derudover konstaterer Casper Thodsen, at hans kolleger i TDC Erhvervscenter nu mærker, at mobilerne typisk er kundens vigtigste værktøj. Han fortæller: ”Nogle af vores kunder har det fint med at betaler 6.000 kroner eller mere for mobilen, mens de højst vil give 3-4.000 kroner for deres pc. Det siger en del om, hvordan prioriteterne er i dag.”

Håndværkere trækker i to retninger

I TDC Erhvervscenter kan man stadig finde de traditionelle og ekstremt hårdføre håndværkermobiler. Det kan være Samsung Xcover 3, men også Caterpillar, der tilbyder mobiler, der kan holde til det meste.

Casper Thodsen: ”Det er de virkelig hårde hunde, der går efter Caterpillar, som også tit lancerer nye tiltag. Det nyeste er en mobil med indbygget termografisk kamera, så man kan termografere uden at medbringe et specialkamera. Det kan være virkelig nyttigt for håndværkere, der arbejder med isolering, for man kan se steder med varme- og kuldeproblemer med det samme.”

Samtidig trækker nogle håndværkere i den modsatte retning: Vi ser også, at mange simpelthen er så vant til at bruge iPhone, at de ikke vil spilde tiden med at vænne sig til et andet system. Så de bruger en iPhone i det daglige, men pakker den så til gengæld ind i et virkelig stærkt cover, så den ikke går i stykker. Vi sælger en del af den type covers i TDC Erhvervscenter.”

Find dit nærmeste Erhvervscenter her

Mange køber ud fra gamle vaner

En anden tydelig tendens i butikkerne er den, at mange erhvervskunder holder stædigt fast ved det operativsystem, de er blevet vant til, hvad enten det er Apple iOS, Google Android eller Microsoft Windows. Økosystemerne hænger så meget sammen i dag, at de færreste af kunderne kan overskue at sadle helt om.

”Backup, dokumenter, billeder, personlige informationer og meget mere er lagt ud i skyen på de forskellige services, og de kun få orker at tage det hele op til revision og skifte den grundlæggende platform. Det er på en måde ærgerligt, for lige nu er der for eksempel kommet en række attraktive telefoner i en lidt lavereprisklasse, som gør det fantastisk. Der kunne man måske godt være lidt mere nysgerrig,” nævne salgschef Casper Thodsen.

Der er god rådgivning at hente

Der er masser af rådgivning at hente for den professionelle mobilbruger i TDC Erhvervscenter, hvad enten man har lyst til at skifte til et nyt system eller blot vil have mest muligt ud af sin nuværende telefon.

”Vi kan ofte rådgive kunden med hensyn til ekstra hukommelse, så der er plads til alle billederne på telefonen eller attraktive datapakker til udlandet, hvis man gerne vil være online under forretnings- og ferierejser. Ofte kan man få større ejerglæde med få midler,” slutter Casper Thodsen.