Danskerne vil arbejde, når det passer dem

Halvdelen af danskerne arbejder andre steder end deres arbejdsplads, viser ny undersøgelse for TDC Erhverv. Øget mobilitet og krav til fleksibelt arbejde kræver, at teknologien følger med, lyder det fra TDC Erhvervs koncerndirektør
Ditte Due Mortensen

Ditte Due Mortensen

18. november 2016

Skal du lige tjekke din arbejdsmail på mobilen? Og er du én af dem, der tænder for computeren, når du har forladt kontoret? Sådan er det i hvert fald for over halvdelen af danskerne på arbejdsmarkedet, viser en ny undersøgelse foretaget for TDC Erhverv.

- Rigtig mange har hjemmearbejdsdage eller fleksibel arbejdstid, men vi er også mobile, når sælgere er ude hos kunder, eller vi pendler til arbejde og computeren bliver hevet frem, fortæller Marina Lønning, der er koncerndirektør i TDC Erhverv.

Arbejder mere på farten
Der er mange årsager til ikke blot at sidde ved skrivebordet på kontoret, når man arbejder. De fleste i TDC Erhvervs undersøgelse peger på fordelene ved lettere at tilpasse arbejdsliv og privatliv, og arbejdet kan tilrettelægges, så det passer én selv. TDC Erhverv leverer over 750.000 mobilforbindelser til dansk erhvervsliv og kender erhvervskunderne godt.

- Det stiller krav til vores teknologi. Vores kunder i TDC Erhverv bruger i dag næsten fire gange så meget data på smartphonen som for bare to år siden. Det viser jo, at vi er blevet meget mere tilbøjelige til at ordne meget på farten, som vi tidligere gjorde foran pc’en, siger koncerndirektør Marina Lønning.

Kræver et godt mobilnet
Op mod halvdelen af danskerne tror, at trenden vil blive forstærket, og de i fremtiden vil komme til at arbejde mere væk fra deres arbejdsplads, end de gør i dag.

- Det er der slet ingen tvivl om. Vi ser i TDC Erhverv en støt stigende kurve i forbruget af data. Kunderne vil have et lige så nemt og fleksibelt liv arbejdsmæssigt som privat. Vi er vant til at handle alt fra sko til agurker på nettet, mens vi ser film eller snapchatter, forklarer Marina Lønning.

- Det samme kommer vi til at se på erhvervsområdet. I dag tjekker vi mest mail og taler i telefon, men fremadrettet vil erhvervskunderne kunne handle, arbejde, holde møder, bestille varer og alt, hvad de ellers gør arbejdsmæssigt, lige meget hvor de er. Det kræver selvfølgelig, at der er høj hastighed og god dækning, så de ikke bliver bremset af teknologien. Det ønske mærker vi allerede fra vores kunder, lyder det fra TDC Erhverv-direktøren, der gerne understreger, at TDC Group har Danmarks bedste mobilnet.

Fakta

  • Halvdelen af danskerne arbejder delvist væk fra arbejdspladsen. For 15 % er det over halvdelen af arbejdstiden.

  • Hvor arbejder du henne (hyppigste svar)? Hjemme: 52 %, hos kunder: 37 %, andet: 20 %, i bilen: 19 %, pendlende i tog/bus/metro: 12 %.

  • Hvad arbejder du med (hyppigste svar)? Tjekker mail: 55 %, andet: 47 %, taler i telefon: 46 %, læser dokumenter: 45 %, skriver, forbereder præsentationer, e.l.: 44 %, kundemøder: 26 %.

  • Op mod 50 % kan beder tilrettelægge deres arbejde/liv, når de arbejder andre steder. Derudover er de mere effektive og kan bedre koncentrere sig.
    43 % forventer at arbejde lidt eller meget mere væk fra arbejdspladsen i fremtiden end i dag.