6 professionelle apps du skal kende

Det bedste værktøj er altid dét, du har lige ved hånden. Derfor er intelligente apps til din smartphone den mest nærliggende måde at løse opgaver hurtigere og nemmere på. Der er tusinder af apps derude og for at inspirere dig har vi håndplukket seks interessante eksempler.

CamScanner – scan og send på stedet

Med CamScanner bliver det lettere for dig at digitalisere, håndtere og dele forskellige typer indhold på tværs af alle typer enheder. Den løser problemet med at få offline indhold overført til en online verden på en elegant måde, fordi du bruger telefonens kamera til at tage et billede af de billeder og dokumenter, du gerne vil dele med andre eller arkivere til eget brug. CamScanner kan gemme dine scanninger som pdf, men det er kun en del af det.

CamScanner rummer nemlig en lang række værktøjer til forbedring af din optagelse/scanning. Du kan beskære, foretage tegngenkendelse og meget mere direkte i appen, ligesom du kan optimere, synkronisere, arkivere og søge på stedet. Du skal ikke længere ”hjem på kontoret”, men kan gøre opgaven færdig med det samme.

CamScanner fås til både Android og iOS.

SignEasy – tryg underskriftsløsning

Send dokumenter til andre og bed dem om at underskrive online med det samme. Så enkelt er det at undgå tidskrævende og kostbare udveksling af papirdokumenter via traditionel post. SignEasy kan håndtere mange typer dokumenter som PDF, Word, Excel, JPG og mange flere.  Og de kan distribueres via mail, hukommelseskort, Dropbox, OneDrive eller fx Google Drev.

Undgå tidskrævende og kostbare udveksling af papirdokumenter via traditionel post.

Med en SignEasy-konto kan du opbevare og tilgå dokumenter ét sted fra din Android mobiltelefon, tablet eller via nettet. Appen kan bruges til salgsaftaler, kontrakter, officielle dokumenter og alle andre typer af dokumenter, der kræver en underskrift, som skal være juridisk bindende.

SignEasy fås ind til videre kun til Android-platformen.

Trafikmeldinger – slip for den lange kø

Findes der noget værre end at havne i en lang bilkø? Specielt på en travl arbejdsdag kan det vælte hele planlægningen og skabe unødig stress. Her kan den danske app Trafikmeldinger træde til og advare dig om problemer i trafikken i samme øjeblik, du sætter dig ud i din bil.

Appen Trafikmeldinger henter de aktuelle radiotrafikmeldinger fra hele landet, når du sætter dig ud i din bil og skal af sted. Du skal ikke vente på at høre trafikmeldingen, når den bliver sendt i radioen, hvor det måske er for sent. Og du kan hente trafikmeldinger for den rute, du har valgt, så du med det samme kan beslutte dig for en alternativ rute. Trafikmeldinger indeholder en række ekstra funktioner til direkte opkobling og automatisk afspilning via Bluetooth.

Trafikmeldinger fås til Android-platformen.

Google apps – endelig multitasking i iOS

Hører du til de mange, der bruger Google Docs, Sheets og Slides som daglige værktøjer på din iPad? Så er der godt nyt, hvis du vil være endnu mere effektiv. For nu understøtter Google multitasking på iOS. Det vil sige, at du endelig kan bruge for eksempel Slide Over- og Split View-funktionerne, mens du arbejder med Google Apps for Work-suiten.

Det har taget Google næsten et år om at få disse funktioner ud til iOS, mens andre apps længe har kunnet gøre netop det. Apple selv lancerede multitasking for over et år tilbage, men nu kan du som Apple- og Google-bruger altså glæde dig over, at du også for eksempel kan lave en præsentation og samtidig opdatere din Twitter-konto, tjekke mails og meget mere.

Opdateringen er tilgængelig på nyere Apple hardware.

Prisma – en ny standard for kamerafiltre

Du har sikkert lagt mærke til de mange fantastiske billed- og filtereffekter, der har fyldt nettet og de sociale medier et stykke tid. Sandsynligheden taler for, at de har været igennem Prisma, en ny type kamerafilter, der kan imponerende mange tricks, som ikke er set tidligere. Har du en website eller en professionel Facebook-side, kan du med fordel set nærmere på mulighederne.

Prisma er en app, der giver dig mulighed for at lægge filtre hen over sine billeder. Det lyder ikke som noget nyt, men de kunstneriske filtre i Prisma baner vej for nogle effekter, der er meget iøjnefaldende og nyskabende. Er du på jagt efter et nyt ”look” til din virksomheds hjemmeside eller til dine profilbilleder, kan det meget vel findes blandt filtrene i denne meget hypede app.

Prisma fås til både Android og iOS.

Google Oversæt – nu er det nok med ét tryk

Opdateringen af Google Oversæt kommer både iPhone- og Android-brugere til gavn. Den giver dig blandt andet mulighed for at oversætte et ord med et enkelt tryk, hvor du kopierer og får oversat ordet uden at åbne selve appen. I princippet som 3D Touch til iOS.

Oversæt et ord med et enkelt tryk
Med den nye version kan både iPhone- og Android-brugere nu også foretage offline-oversættelser. Det kræver blot, at du gemmer den relevante sprogpakke på din mobil (fylder typisk omkring 25 MB/pakke). Endelig har Google tilføjet kinesisk til funktionen WordLens, hvor man får oversat tekst i realtid, når man fører mobilens kamera hen over teksten.

Google Oversæt fås til både Android og iOS.

Truecaller – en kompetent telefonpasser

Vil du gerne have styr på dine opkald, vide hvem der ringer og undgå uønskede kald? Så kan Truecaller være en app for dig. Den identificerer ukendte opkald og blokerer uønskede kald. Den viser navne og fotos på dem, som ringer til dig. Og den trækker på en fællesskabsbaseret blokeringsliste på over 200 millioner brugere.

Med Truecaller kan du se, hvem der ringer op, hvad enten de står i din telefonbog eller ej.

Truecaller fås til både Android, iOS og Windows Phone.
Tak til redaktør Steen Jørgensen fra Mobil.nu for inspiration til denne artikel. Bemærk: TDC Nyt tager ikke ansvar for funktionaliteten af de nævnte apps.