5 tips til dit mobile kontor

En smartphone kan være en investering i øget produktivitet og god kundeservice. Specielt hvis du får kalender, mail-konti, Office-pakke, PDF og navigation på plads. Her er nogle nyttige tips.
Ditte Due Mortensen

Ditte Due Mortensen

18. august 2014

Kan du huske, da mobiltelefoner bare var telefoner, man kunne tage med sig? I dag har smartphones vundet indpas mange steder, men de kan ofte udnyttes bedre, end de bliver. Dels er mange firmaer stadig tilbageholdende med at indkøbe smartphones på grund af kostprisen. Dels har mange brugere ikke opsat deres smartphone som et arbejdsredskab, der gør dem tilgængelige og produktive.

Vi har her samlet 5 tips om de mest basale funktioner, der er med til at gøre smartphones til en god investering i arbejdsglæde og kundeservice. Med dem på plads er du godt i gang.

5 tips til dit mobile kontor

  1. Brug den indbyggede kalender

  2. Få indstillet dine mailkonti

  3. Installér Microsoft Office

  4. Husk en god PDF Reader

  5. Spar tiden med navigation
1) Brug den indbyggede kalender

Drop den gamle kalender og gør kalenderen i din smartphone til omdrejningspunktet i din planlægning. Tast aftaler ind med det samme og tilføj adresser og telefonnumre. Få synkroniseret kalenderen med din pc, så aftaler automatisk optræder begge steder. Sæt din smartphone til at komme med påmindelse fx 15 eller 30 minutter før din aftale. Du kan også synkronisere kalenderen med kolleger, familie og venner.

2) Få indstillet dine mailkonti

Det er ikke svært at gennemføre en opsætning af mobilen til at modtage mails, og du kan sagtens have flere konti på mobilen, uden at de bliver blandet sammen. Har du en webmail (som Hotmail eller Gmail), bliver du guidet igennem opsætningen, når du vælger "Tilføj konto". Har du en almindelig mailkonto i dit firma, hvor du bruger Outlook eller Exchange, kan du finde enkle guides til opsætning her.

3) Installér Microsoft Office

For langt de fleste er Office-pakken med Word, PowerPoint, Excel og Outlook en uundværlig del af jobbet. Office er installeret som standard på mobiler med Windows Phone, men fås også til Android og – som noget nyt – også til iPhone*. Med Office på telefonen, kan du både læse og arbejde med de dokumenter, der kommer sammen med dine mails, så du ikke skal til en computer hver gang.

4) Husk en god PDF Reader

Ud over Office-programmerne er PDF langt den mest brugte standard for udveksling af dokumenter. Når du har fået indstillet dine mailkonti, skal du derfor også hente en PDF Reader, så du kan åbne de PDF-dokumenter du modtager. Du kan hente programmet i den app-butik, der hører til din smartphone.*

5) Spar tid med navigation

Få en holder til mobilen, så du kan sætte den op i bilen og få fuldt udbytte af dens navigation. Så kommer du hurtigere frem til mødet og skal ikke bruge en separat navigationsenhed i bilen. Skal du på jobrejse i udlandet, kan du hente kort på forhånd, så du kan navigere offline i udlandet uden at bruge mobildata hele tiden.

*) Apps, programmer og andet til din smartphone kan du hente enten gratis eller til små penge på den butik, der hører til din telefons styresystem. For iPhone er det App Store, for Android Google Play og på Windows Phone hedder den bare Store.