Endelig rigtig mobil i Europa!

Har du gået i Bordeaux og brugt data til navigation? Har du været til møde i Birmingham og hentet filer hjemme fra firmaet? Eller har du haft brug for at streame underholdning på en tur til Berlin? Så kender du udgifterne ved at bruge mobilen fuldt ud på tværs af grænserne. Men alt dette er historie, for nu kan du endelig blive rigtig mobil i hele Europa.
Takket være nye, fælles EU-regler om roaming i Europa kan du fremover bruge din mobil i udlandet, som var du hjemme i Danmark. Hele 36 europæiske lande er med under samme paraply, og det kommer dig til gavn, hvad enten du er på forretningsrejse eller ferie. Du kan tale og sende beskeder til samme takst, og i de fleste lande har du dataadgang uden begrænsning i hastigheden.

Hvad betyder det i praksis? Det betyder, at du bare skal huske at pakke mobilen – du behøver ikke længere at købe specielle udlandspakker eller lignende for at tale og sende beskeder til lav takst, men kan bare arbejde og være produktiv, som du er vant til fra dagligdagen i Danmark.

Men hov, hvad med mobildata?
Med moderne smartphones vælger mange at bruge mobilen som den vigtigste enhed på rejsen. Den kan bruges til mail, nyheder, internetadgang, GPS, foto, adresser, kalender, video og alt det andet, man har brug for undervejs. Men det koster data, og netop data har hidtil været det dyreste at bruge i udlandet.
 

Data på mobilen er også omfattet af de nye EU-roamingregler

Data på mobilen er også omfattet af de nye EU-roamingregler. Har du en af de nye TDC Erhverv Works Mobilpakker er der ingen begrænsninger på brugen af de inkluderede data i dit abonnement, mens der på de øvrige mobilpakker vil være en såkaldt fair use-grænse. Husk, at der ikke er mere data tilgængeligt end det, der er inkluderet i dit abonnement, og som endnu ikke er brugt. 

Fair use-grænsen skyldes, at TDC Erhverv internt skal afregne data med teleselskaberne i de øvrige lande, men de fleste vil have nok data til rådighed. Fx dækker 10 GB fx 450 timers GPS-navigation, 40 timers online konference med video eller upload af omkring 5.000 fotos.

Her er de europæiske topscorere
TDC Erhverv er erhvervslivets foretrukne partner, og derfor kan vi via vores opgørelser se, hvor danskerne rent faktisk tager hen på forretningsrejse. Når vi ser på roaming, kommer Tyskland ud som nummer ét efterfulgt af Sverige:
 
LAND % DEL
Tyskland 24,0
Sverige 16,1
Spanien 6,4
Storbritannien og Nordirland 6,0
Norge 5,9
Frankrig 4,7
Holland 4,6
Østrig 4,2
Italien 2,8

24 % mobilroaming: Dansk erhvervsliv elsker Tyskland

Statistikken svarer ganske godt til rækkefølgen af danske eksportmarkeder, selv om Spaniens position nok også har at gøre med landets status som ferieland. Uanset hvad, er alle landene på listen – plus 27 andre europæiske lande – nu omfattet af reglerne og derfor billigere at være mobile i.

Læs mere om roaming hos TDC Erhverv

Vil du læse alt det med småt?
Ja, så er der ikke meget at læse, for hovedreglen er enkel: Fremover kan du og dine kolleger bruge mobilen ud landet, som om I var her i Danmark. Men da vi i TDC Erhverv har en meget bred vifte af skræddersyede abonnementer, kan det alligevel være en god idé at tjekke reglerne for netop din type abonnement.

Læs mere om roaming hos TDC Erhverv