Mobileksperter: Disse trends vil hitte i 2018

Vi har bedt en række eksperter om at udpege de vigtigste tendenser inden for mobil og smartphones. Det tyder blandt andet på, at 2018 bliver året, hvor betaling via mobilen kommer til at give plastikkortene kamp til stregen.  
Selv om disruption var et af de helt centrale buzz-words i 2017, så skal du ikke forvente de store tekniske revolutioner på smartphone-fronten her på kanten til 2018. I stedet konkurrerer de toneangivende producenter som Apple, Samsung, Sony og Huawei primært på at tage føringen via løbende forbedring af afgørende detaljer som batterilevetid, opladningshastighed, skærm og kamera.   

– Apple har sat barren højt med iPhone X, med sin markante OLED-skærm og store batteri. Jeg er spændt på at se, hvad de øvrige producenter finder på af endnu mere iøjnefaldende og banebrydende designs. Samsung har allerede taget de første skridt med Samsung Galaxy S8 og S8+, siger redaktør Niels de Boissezon fra mobilsiden.dk

Mellemklassen giver god værdi

Mobilekspert Steen Jørgensen fra mobil.nu forudser, at forbrugere, der ikke nødvendigvis skal have det nyeste nye, kommer til at nyde godt af konkurrencen om at få nye modeller hurtigt på markedet. 

– Jeg er meget spændt på, hvad der kommer til at ske i mid-end segmentet, når dette års topmodeller falder i pris. Vi kommer til at få utroligt meget telefon for pengene, når det bliver muligt at få en mobil med ansigts- og irisscanner, super dual-kameraer, hurtige brugerflade, lange batteritider og lynopladning til omkring 4.000 kroner, siger Steen Jørgensen. 

Mobilen giver kreditkortet baghjul 

Du bør også holde et vågent øje med, hvilke mobilbetalingsløsninger netop dine kunder kommer til at foretrække. Uanset om du sælger via butik eller nettet, så bliver der næppe færre, der gerne vil klare betalingen over mobilen.

– Samsung arbejder ihærdigt på sin egen løsning til mobilbetaling, Samsung Pay. Den skulle efter sigende være klar i løbet af 2018, og dermed får forbrugerne endnu en mulighed for at bruge deres smartphone som alternativ til kort eller kontanter, siger Niels de Boissezon.

Netværk og sikkerhed er vigtigere end nogensinde

Mobilbetalingerne er blot endnu et eksempel på, at din smartphone bliver mere og mere central og uundværlig i hverdagen og på jobbet. Af samme grund er det afgørende, at den ikke pludselig løber tør for strøm eller ikke kan få forbindelse til netværket. En god 4G forbindelse er især vigtig, hvis du ofte bevæger dig væk fra en WiFi-forbindelse.   
Du bør også sikre dig, at dine data er sikre, hvis din mobil havner i de forkerte hænder. Her er nye sikkerhedsfeatures som ansigtsgenkendelse og iris-skanning en god hjælp, især når de kommer ud over de værste begyndervanskeligheder. 

–  Producenterne arbejder benhårdt på at få udryddet børnesygdommene, så ansigtsgenkendelsen på en iPhone X for eksempel ikke kan snydes af en billig maske. De ved godt, at markedet og forbrugerne ser igennem fingre med den slags i starten, men jeg forventer klart at sikkerheden hurtigt kommer i top, siger Steen Jørgensen. 

Ny mobil i 2018? Så kig forbi TDC Erhvervscenter 

Hos TDC Erhvervscenter finder du et bredt udvalg af smartphones fra alle de førende producenter. Se mere på https://www.tdcerhvervscenter.dk/