Hvad mener it-cheferne i Danmark?

1.014 danske it-ansvarlige er blevet spurgt om, hvilke udfordringer de har i deres arbejdsdag og hvilke muligheder, de ser i fremtiden. Her får du et overblik over deres svar.
Anika Lüdeke Dueholm

Anika Dueholm

13. marts 2014

De it-ansvarlige er – trods forskellige brancher, størrelser og hverdage meget enige om det meste, der har indflydelse på deres arbejdsliv.

Nedenfor får du en overordnet gennemgang af resultaterne af undersøgelsen, og vil du gerne læse hele rapporten: ”Hverdagen med it og telefoni i Danmark”, kan du downloade den her (pdf).

Et komplekst marked
Danmark bugner af gode it- og teleløsninger, der giver landets virksomheder mulighed for at styrke deres forretning inden for forskellige områder.

Men med alle mulighederne følger også kompleksitet.

Teknikken skal bare virke
Efterhånden som it bliver en større og større del af det grundlag, virksomhederne arbejder på, bliver konstant oppetid, hastighed og mobilitet mere vigtig.

Det mener de it-ansvarlige om produkterne i arbejdsdagen:

  • 52%  mener, det er vigtigt at medarbejderne har mulighed for at arbejde på farten
  • 85%  mener, det er kritisk for forretningen, hvis internetforbindelsen går ned
  • 30%  mener, fibernet er vigtigt
  • 53%  mener, at et lynhurtigt mobilnetværk er vigtig
Hvor sikkert er sikkert?
Siden internettet så dagens lys, har der været en konstant stigning i antallet af angreb på virksomhedernes it-systemer og data. Og det er helt sikkert, at det, der beskyttede virksomheden i går, højst sandsynligt ikke beskytter i morgen. Tallene viser også tydeligt, at hverken frygten og de summer, der bruges på beskyttelse, er blevet mindre.

Du kan downloade vores rapport: ”Hverdagen med it og telefoni i Danmark”, der gennemgår analysens resultater mere grundigt.

Download rapport (pdf)

Kilder: Wilke 2014, The Global State of Information Security®  Survey 2014
* Europæiske tal