Den største barriere for cloud er en anden, end du tror!

Får I koldsved, ondt i maven eller dårlig samvittighed, når I tænker på at flytte i skyen? Så er I langt fra de eneste.
Mange virksomheder er tilbageholdende, når det kommer til at flytte deres it i skyen. Det kan der være mange (både gode og dårlige) grunde til, men den største er sandsynligvis en helt anden, end du tror.
 
En af de største barrierer for cloud er nemlig hverken sikkerhed, økonomi eller ressourcer. 
 

Det handler om at vise sit ”beskidte undertøj” frem

Den helt store grund til, at mange virksomheder er tilbageholdende med at flytte i skyen er den it-ansvarliges frygt for, hvad der bliver gravet frem af teknisk gæld og forældede løsninger. Med andre ord: Den it-ansvarlige frygter, hvor beskidt undertøjet egentlig er. Og endnu værre: De frygter at vise det frem til deres chef. 
 
Og det er netop dén bekymring, mange it-ansvarlige sidder med. For det er dem, der er ansvarlig for, at de nuværende løsninger er up-to-date. 
 
For hvad mon der bliver gravet frem af gemmerne, når I skal have overblik over, hvad der skal i skyen? 
 

At smække døren i hovedet på cloud er ikke uden konsekvens

Skiftende it-ansvarlige og it-systemer, udskiftning af ansatte og manglende tilsynsføring er noget, de fleste virksomheder kender til. Og det er en farlig cocktail for jeres servere. For hvem har så det fulde overblik, der danner grundlaget for at træffe de rette beslutninger i forbindelse med jeres digitalisering?
 
Er det frygten for, hvad der er af forældede servere eller teknisk gæld, der holder jer tilbage fra at skifte til mere cloud-baseret it fremfor traditionel it? 
 
Der er rigtig mange virksomheder, der står i samme situation som jer. I er langt fra de eneste, der er tilbageholdende - men det er dog værd at overveje, at jo længere tid I venter, jo værre gør I det for jer selv. 
 
Bare fordi andre virksomheder er bagud, behøver det samme ikke at gælde for jer - her har I nemlig mulighed for at komme et skridt foran de andre. 
Hvad er teknisk gæld?
Teknisk gæld opstår, når en platform ikke bliver passet, ajourført, opgraderet, eller når vedligeholdelse er så dyrt, at man vælger at søge andre løsninger - uden at få ryddet op. 

Det kan eksempelvis opstå, når man i udviklingen af et nyt it-system vælger kortsigtede eller usammenhængende løsninger. Teknisk gæld kan også dække over, at man ikke har fået opdateret eller udskiftet forældede it-systemer. 

Når du har teknisk gæld, fungerer det på samme måde som at have gæld i banken - jo mere du har, jo mere skal du betale i renter. Teknisk gæld forsvinder heller ikke af sig selv, præcis som gæld i banken ikke gør det. 

Teknisk gæld behøver ikke at være problem - hvis I altså ved, hvad I har. Det er først, når I ikke ved, hvad der gemmer sig af servere og andre forældede løsninger, at problemerne for alvor begynder at stå i kø. 

Tag tyren ved hornene og få styr på jeres servere med OpsAI

Så hvad gør I, når I er bange for, at der dukker uønsket og uventet teknisk gæld op, når I først begynder at lede? Hvis I vælger at feje det under gulvtæppet, vil problemerne bare hobe sig op. På et tidspunkt vil skeletterne stå så tæt i skabet, at de begynder at rasle ud… 
 
Og den løsning kan hurtigt blive en dyr fornøjelse for jer. 
 
I stedet skal I trække vejret helt ned i maven og en gang for alle få set skeletterne i øjnene. Der er intet at skamme sig over - så længe I altså får gjort noget ved det. 
 

Med den nye software OpsAI kan I en gang for alle gendanne det overblik, I har mistet

Den nye software OpsAI fra Cloud Journey gør det nemt for jer at flytte jeres it i skyen. Og første skridt på rejsen er netop at gendanne overblikket. 
 
OpsAI er en intelligent SaaS-platform, der analyserer jeres it-infrastruktur, så I kan få et komplet overblik over: 
  • Servere
  • Applikationer
  • Afhængigheder mellem systemer
  • Risikovurderinger
  • Placeringer
  • Datastrømme
OpsAI danner overblik over hele jeres it-infrastruktur, så I en gang for alle kan genvinde det overblik, I har tabt - og endelig slippe af med den it-dødvægt, der holder jer tilbage i jeres digitale transformation. Det er ligesom at rive et plaster af: Det er nok ikke så sjovt for den it-ansvarlige lige i øjeblikket, men det er en kæmpe lettelse, når det er overstået. 
 
I får et fuldkomment indblik i alt fra teknisk gæld og belastningsgrad til hvilke økonomiske fordele, I kan opnå ved at flytte i skyen. Det betyder, at I fremover er klædt på til at træffe de rigtige beslutninger i den rigtige rækkefølge. 
 

Frygten behøver ikke at være en begrænsning - begiv jer ud på rejsen i dag

Det lyder måske omfattende at flytte sin it i skyen. Men det behøver det ikke at være. Med Cloud Journey er der plads til, at I kan tænke stort - og samtidig starte realistisk. Første skridt på rejsen er som sagt at få udarbejdet en OpsAI-rapport, der giver jer det fulde overblik over jeres it-infrastruktur. Samtidig får I konkrete anbefalinger til, hvad jeres næste skridt bør være. 
 
Det betyder, at I kan starte på en frisk - med en it-afdeling, der spiller på alle parametre.