Tre OneNote-tips, der gør dig mere produktiv

Stort set alle kan have glæde af det digitale notesprogram, OneNote, som er frit tilgængeligt i både Office 365, Windows 10 og som app til både iOS og Android. Men det er langt fra alle, der udnytter programmets fulde potentiale. 

Det er både nemt og praktisk at tage digitale noter med Microsoft OneNote. Her kan du nemt og enkelt samle alle dine noter og oplysninger i skyen. Det giver ekstra fordele i form af en stærk søgefunktion, så du hurtigt kan finde det, du leder efter. Programmet er særdeles anvendeligt til fysiske og online møder, hvor deltagerne har mulighed for at være fælles om notestagningen.

– OneNote er den skjulte skat i Office 365-pakken. Det kan billedligt beskrives som et digitalt arkivskab med organiserede notesbøger, der er anvendeligt for stort set alle. Programmet kan rumme adskillige typer af noter: Fra billeder, tekst og lydfiler til print af websider, links og grafikker, siger Nicolai Harbech, Adoption og Change Consultant i TDC.

Tre råd til at effektivisere din brug af OneNote

1. Brug søgemaskinen

En af de store fordele ved at bruge OneNote er muligheden for at søge på tværs af alle de oplysninger, du har indsamlet. Det er ikke kun de skrevne ord, du kan søge frem, men også talte ord i optagede lydnoter, og programmet skal blot bruge et par millisekunder til at lokalisere det givne søgeord.

2. Del dine noter  

Programmet er integreret med Outlook, så du lynhurtigt kan dele noter med dine samarbejdspartnere. Når en notesbog er i OneDrive, kan du dele den med andre ved at klikke på knappen Filer > Del > Del med personer. Sådan kan du sende en mail med et link til den delte notesbog til de personer, du vælger. Afhængigt af de tilladelser, du har angivet for dem på 

OneDrive, kan de enten få vist eller også ændre dine noter der. Under ’Mødedetaljer’ i Outlook kan du også dele et link, så mødedeltagerne får direkte adgang til notesbogen. På den måde kan alle mødedeltagere se eller tilføje indhold til notesbogen forud for mødet, under mødet eller efter mødet.  

3. Backup i skyen

I dag er der ingen grund til at købe jeres eget hardware og indrette serverrum i kælderen. Dine noter bliver automatisk gemt online, så uanset hvor i verden du og dine samarbejdspartnere befinder jer, har I adgang til jeres noter og personlige indstillinger. Arbejdet er altid lige ved hånden, hvad end I bruger OneNote på en laptop, tablet eller smartphone.