6 apps og gadgets, der gør din ferie federe

Om lidt lægger sommerferien sig over landet. Her får du 6 apps og gadgets, der gør din ferie endnu federe.

Sæt lyd til sommerferien
Med over 30 millioner numre at vælge mellem sikrer appen YouSee Musik sprød lyd til dine ører hele ferien. Du kan både lytte til temaplaylister eller selv lave det perfekte sommer-soundtrack med alle dine favoritsange. Så risikerer du ikke, at pølserne på grillen brænder på, fordi du konstant skal skifte sang.

YouSee Musik er en del af TDC Erhverv Works mobilabonnementer. Du kan lytte på alle enheder og kobler nemt musikken på dine højtalere. På den måde sikrer du lyden af sommer til de lyse nætter, eller hvis børnene på bilens bagsæde har brug for underholdning, når I skal sydpå. 

Det eneste, du skal gøre, er at oprette et login. Her kan du se hvordan

Batteri til hele familien
Det kan blive en lang tur for hele familien, hvis I kun når over den dansk-tyske grænse, før batterierne til tabletterne er flade. Derfor er det vigtigt at kunne oplade alle jeres enheder, når behovet opstår. 

Med en multilader behøver I ikke slås om cigarstikket, men kan oplade op til seks enheder samtidig. Den fungerer lige så godt i stikket i sommerhuset som i campingvognen og er derfor fiks at have med på tur.

Nogle multiladere fungerer også som et rejsestik, så du er sikker på at kunne oplade din tablet eller smartphone på alle kontinenter.     

Slip for at slæbe på tunge bøger
Tasken kan nemt blive fem kilo tungere af alle de bogtitler, du i årets løb har samlet sammen til din ferielæsning. Med et abonnement til Mofibo slipper du for at slæbe på de mange bøger og får adgang til tusindvis af e- og lydbøger, som du kan læse på din tablet eller smartphone. 

Aldrig har det været lettere at tage læsestof med til stranden – eller ind i sofaen, hvis den danske sommer viser sig fra sin ubarmhjertige side. 

Samtidig slipper du for at kæmpe dig igennem den krimi, der alligevel viste sig ikke at være god – og kan i stedet bruge Mofibo til finde lige det, du er i humør til.

Gå uden om usikre netværk
Når du logger på hoteller eller lufthavnes wi-fi, kan netværkene være usikre. Derfor er det en god idé at være forberedt, så du slipper for at få malware med hjem. Med de to sikkerhedsapps Guard og Freedome bliver dine mobile enheder og data beskyttet mod lange fingre, hackere og almindelig glemsomhed. 

Freedome forsvarer dig mod usikre offentlige hotspots og suspekte trådløse netværk. Med et par hurtige tryk har du din egen private VPN-forbindelse.  

Med Guard kan du spore og låse dine enheder. Du kan også sætte en alarm i gang, så kan du følge lyden, hvis mobilen har gemt sig mellem sofahynderne i sommerhuset. Derudover følger antivirus, forældrekontrol og browserbeskyttelse med.

Hjælp sprogøret på vej
Hvis du gerne vil føre dig frem på italiensk på campingpladsen eller skabe lidt fransk stemning fra sommerhuset ved Vesterhavet, kan du med appen Duolingo træne din sprogforståelse. Appen er gratis og baseret på forskning, men uden at det bliver støvet.
Duolingo fås både til iOS, Android og Windows Phone. 

Hvis dit spanske alligevel ikke nåede det ønskede niveau, inden flyet lettede, er Google Translate som app nyttig at have ved hånden. Her kan du blandt andre features scanne en tekst, som appen oversætter øjeblikkeligt, når du sveder over menukortet eller skal spørge, om tørklædet også fås i turkis. 

Strøm lige ved hånden
Der er ikke noget værre end at se mobilen gå i sort, sekundet før du når at tage blærebilledet af den bjergtagende udsigt. Med en powerbank er du sikret opladning lige ved hånden, når du har brug for det. Så behøver du ikke længere få stress, når batteriikonet skifter til rødt. Powerbanks findes i mange former og farver, og de kan fås med kapacitet nok til, at hele familien er garanteret fuldt batteri til sightseeing. Du kan endda få powerbanks med indbyggede solceller, så du kan oplade batterierne langt fra nærmeste stikkontakt.