5 ting du skal vide om 5G lige nu

5G-nettet bliver en gennemgribende ændring af vores mobilteknologi de næste 10 år. Det betyder højere hastighed, større kapacitet, lavere responstid – og måske også nye forretningsfordele for dig.
5G-nettet lanceres den 7. september. Læs mere her.

Det nye 5G-mobilnetværk er netop nu ved at blive rullet ud over hele landet, og det bliver taget i brug i 2020. 5G åbner for nye samarbejds- og forretningsmuligheder, og derfor  giver det god mening at tage bestik af potentialet i 5G allerede nu. Her er 5 ting, du skal vide om 5G.

1) Få dramatisk forøget downloadhastighed

Både private og professionelle mobilbrugere vil opleve en dramatisk forøget hastighed, op til 20 gange hurtigere end den nuværende 4G. Du vil kunne arbejde med langt større datamængder uden ventetid, og streaming vil rykke ud i overhalingsbanen. Det giver en større mobilitet og giver dig mulighed for at udveksle store filer, præsentationer og film med kunder og kolleger.

2) Glæd dig til nye tider på hjemmekontoret

I kølvandet på corona vil flere i fremtiden arbejde hjemme, afholde videomøder og trække på virksomhedens netværk hjemmefra. Med 5G kan vi sige goddag til Fixed Wireless Access i boligen – det vil sige hurtige løsninger, som vi kender det med fiber, blot baseret på trådløs teknologi. Forestil dig mulighederne, når man skruer helt op for kommunikations- og samarbejdsværktøjer, udveksler store datamængder og får perfekt billedkvalitet på videomøderne. De høje hastigheder og den øgede kapacitet får direkte indflydelse på vores måde at arbejde på. 

3) Bliv klar til IoT og mange nye muligheder

5G-udrulningen sikrer superkorte responstider og øget kapacitet på netværket. Det vil give Internet of Things større udbredelse til teknologier som for eksempel selvkørende biler, og det vil kunne øge produktiviteten i fremstillingsvirksomheder. Faktisk er dele af 5G-netværket, specifikt designet til IoT, allerede taget i brug. Det er teknologier som LTM og NB-IoT, der baner for en bredere dækning og en øget batterilevetid på helt op til over 10 år.

4) Oplev nye muligheder det næste årti

5G er ikke en døgnflue, men en stor ændring af hele vores mobilplatform, der vil have betydning det næste årti. Vi står ved begyndelsen, men i de kommende år vil platformen bære nye services og forretningsmuligheder ud i livet. Udvikler du apps, eller driver du en onlineshop, kan du tilbyde dine kunder nye services – uden ventetid. Arbejdsgange internt, der tidligere krævede fiber, kan fremover afvikles på mobilteknologi. Der venter maksimal mobilitet uden at gå på kompromis med produktiviteten. 

5) Hold øje med mobiler og abonnementer

Som nævnt i indledningen er tidshorisonten, at 5G bliver klar til brug i løbet af 2020. Skal du og dine medarbejdere købe mobiltelefoner, er det derfor værd at overveje, om de skal være 5G-Ready. TDC Erhverv lancerer også abonnementer beregnet på 5G, så kontakt dit rådgiverteam. Introduktionen af 5G-netværket er rykket så meget nærmere, at det begynder at få betydning for indkøb, investeringer og planlægning.

Læs mere på www.tdc.dk/5G

Mobilteknologi gennem generationerne

1G: Det første netværk til mobiltelefoner
2G: Introduktion af blandt andet sms
3G: Mobil adgang til internettet
4G: Hurtigere adgang til internettet
5G: Højere hastighed, lavere responstid